12 листопада у бібліотеці-філії №11 відбувся благодійний захід до Всесвітнього Дня доброти «Тепла збірка добрих казок». Гостя заходу – письменниця Наталія Поліщук подарувала діткам дитячого будинку Хмельницької обласної ради свою книжечку «Добрі казки», яка була випущена у рамках міської програми «Читай українською».

Бібліотекарі організували показ мультфільму-діафільму за мотивами казки «Історія про 33 літери» із коментованим читанням авторки. На «Уроках доброти» автор книги Наталія Поліщук поділилися своїми секретами із написання збірочки та розказала про те як оформлялися малюнки книги у стилі самчиківського розпису. Чудову «Пісню про добро» подарував гостям учень ДНЗ «ВПУ№11 м. Хмельницького» Гнідко Олексій. На маленьких учасників чекали цікаві активності від працівників бібліотек-філії №10 і 11. Особливо діткам сподобалося прикрашати Дерево Добра. Кожен з маленьких читачів розповів про добру справу зроблену ним власноруч та здобув право прикрасити Дерево Добра іскринкою-добринкою, до кінця свята наше Дерево засяяло плодами добрих справ! Кожна добра справа давала дитині право покрутити спеціальний барабанчик та отримати нагороду – цукерку. Та найбільше дітки раділи, коли авторка подарувала кожному свою книжечку та солодкий сюрприз. ­

Письменниця Наталія Поліщук:

«Безмежно дякую за зворушливу, неймовірно цікаву зустріч! Це найдобріші дітки, які розчулили до сліз, розповідаючи про свої мрії та вже зроблені маленькі добрі справи! Хай Бог оберігає усіх, хто творить добро та примножує його в серцях! Дякую завідуючій бібліотеки-філії 11 – Тетяні Венгровій та її колезі — Алла Глива, усім учасникам за мегакрутий, інтерактивний захід!!! Нехай крутися барабанчик добра і щедро дає плоди дерево доброти! Мультфільм за мотивами казки «Історія про 33 літери» вразив! Варто зауважити, як багато ідей та форм роботи мають працівники цієї бібліотечної філії ХМЦБС, як багато зусиль докладають, готуючись до заходів. Вони щоразу творять свято! З повагою і теплими обіймами!»

Учасниця заходу Катруся:

«Я вперше побачила справжню письменницю! ЇЇ книжка така цікава, там багато малюнків і дуже гарні гладенькі сторіночки. На святі ми подивилися казочку-мультик про те як їжачок шукав всі букви алфавіту. І я знаходила разом із їжачком усі букви. Книжечку «Добрі діти», де є ця казка, нам подарувала письменниця і ще подарувала розмальовку та солодощі! На останній сторінці книги є місце де можна записати свої добрі справи! Я знаю, що в книжці писати не можна, а тут, навпаки, дозволяється і мені це дуже подобається!»